pondělí 16. června 2014

Doba měděná

Víte který materiál je nyní nejvíce IN ?
 Jak už název dnešního příspěvku napovídá je to měď. Měděné povrchy se nyní dostávají opět ke slovu a to nejen v módním tedy "fashion" průmyslu, ale také v architektuře a interiérovém designu.



Výrobci se můžou chlubit různými lampami, doplňky do bytu jako vázy, mísy, ale i měděné židle, hodinky, boty, brýle, šperky... zkrátka pokud máte něco měděného rychle to oprašte a vystavte na obdiv všem.

Co říká Wiki :
Měď (chemická značka Cu latinsky Cuprum) je ušlechtilý kovový prvek načervenalé barvy, používaný člověkem již od starověku. V období Římské říše se měď těžila hlavně na Kypru, proto dostala název сyprium (kov Kypru), později se zkrátil k сuprum. Vyznačuje se velmi dobrou tepelnou a elektrickou vodivostí, dobře se mechanicky zpracovává a je odolný proti atmosférické korozi. Je základní součástí řady velmi důležitých slitin a mimořádně důležitý pro elektrotechniku.

















A teď trošku měděného DIY tvoření. Pomocí štětce a akrylové hobby měděné barvy jsem upravila pár svých věcí.  
Matrioška byla prvním pokusem. No nevypadá báječně v tom měděném kabátku ? :)
Květináč - samozřejmě nejdříve nalepíte maskovací pásku a pak můžete natírat.
pak následoval džbán - ale ten už znáte.
Korále jsou papírové, kdysi dávno v minulém století jsme z nich měli mít doma závěs, nikdy k tomu nedošlo a tak jsem je po čase začala různě natírat a hlavně nosit. Konečně se dočkaly. Tyhle dostaly měděný nátěr a musím říct , že je nosím velmi ráda. Jsou navlečeny na kožené kulaté šňůrce.
Takto si můžete ozdobit a vylepšit řadu starých věcí - pusťte se do toho, ať máte doma něco měděného i vy.







Žádné komentáře :

Okomentovat