úterý 19. května 2015

"A jak jde stavba ?"

...slýcháme poslední dobou ze všech stran. "Inu ... tak nějak jak se dá". Odpovídáme vyhýbavě a těžko definovat. Staví se, maká se, ale nestíhá se. Jako při každé rekonstrukci.

Na začátku, kdy jsme začínali, to byla opravdová ruina. Dům sloužil původně jako mateřská škola a už dlouho byl bohužel obývaný spíše podivnými existencemi a nechán napospas. V říjnu 2010 jsme dům koupili v dražbě. Okamžitě jsme si dům zamilovali pro jeho jednoduché tvary, rovnou střechu a úžasné místo v posázavské vesničce. Velké ideály nám zmrazila ekonomická krize, ale zase jsme měli čas dojít k závěru, že na tomto místě chceme žít a ne budovat jen investici k prodeji a hlavně nespoléhat na žádné partnery( byť jsou to přátelé), ale jít do toho sami.22.října2014 v den našeho 10letého výročí svatby jsme začali s rekonstrukcí.

Nevím, kdy zde byly poslední děti, kdy školka skončila, ale osudem domu je opět uvítat dětský smích. Letos v létě se zde opět otevře v části přízemí mateřská soukromá Montessori školka. Náš Honzík to tak bude mít velmi blízko. :)
Další část domu - celé patro - bude sloužit k pronájmu. Bude zde vybudováno 5 malých 2kk bytů s romantickým výhledem na Komorní Hrádek.

A konečně naše vysněné bydlení. Už jsem návrh interiéru asi 5x předělávala až jsem došla ke konečné verzi. Bude ještě pár měsíců trvat, než budeme ( hlavně já ) s interiérem spokojeni, ale to už bude součástí života v tomto domě a to už mi nevadí.
Měli jsme se stěhovat posledního května, ale opravdu to není reálné, se 4 letým všetečkou a 2 kočkama zvyklýma výhradně v bytě, stěhovat se na stavbu. Takže ještě měsíc. Nynější domácí nám naštěstí vyšli vstříc a tak nemusíme plánovat mezipřistání s krabicemi na chodníku. uff.

Takže nám zbývá ( pane Lorenc ) : dobetonovat podlahy, obložit koupelnu a wc, namontovat kuchyň, zatmelit a vybrousit sádrokartóny, vybrousit omítky, vymalovat, dokončit instalace, položit podlahy, namontovat okno v ložnici, namontovat všechny parapety a žaluzie ( do cca 35oken ), umýt všechna okna, namontovat osvětlení do podhledů a taky .... a ještě ...
a pak se můžeme nastěhovat.

apropos dneska jsme koupili konečně vanu   :)



jižní fasáda - v patře 3 byty na pronájem, dole vpravo školka a zbytek naše budoucí terasa
západní fasáda domu. materiál na zateplení . žlutý objekt vzadu je Honzíkova současná školka, zdravotní středisko a centrum pro výuku angličtiny

vpravo vstup do našeho bytu, dnes už to zase vypadá trošku líp. jsou nahozené omítky, dokončuje se zateplení stropu a podhled, instalace. ještě se vybuduje příčka s posuvnými dveřmi. tam bude naše pracovna , vzadu kočárkárna, vpředu předsíň našeho bytu.

chodbičkou z předsíně vpravo do pokoje Honzíka, hostinského a komory. vzadu prostor obýváku a kuchyně.
když se otočíme - pohled na západ zahrady, vpravo vstup do ložnice

chodbičkou na wc a vpravo do koupelny, vzadu ložnice do severní části zahrady
nynější podoba obýváku.
jižní část zahrady. nyní všechno v okolí zelené a rozkvetlé a naše zahrada zabordelená a v péči bagristy :)

děkuji za návštěvu, držte nám palce a brzy snad s více inspirativními záběry nashledanou

Žádné komentáře :

Okomentovat