pondělí 23. června 2014

Ptačí slet podruhé - polštářek Ferm living


V minulém příspěvku, jsme ptáčky od Ferm living vytiskli, nalepili na samolepící tapetu a pečlivě vystříhli. Nyní si ukážeme, jak můžeme využít zbytek - tedy odpad z výstřižku.



Obrázek musíme vystříhnout tak, abychom odpad mohli využít jako šablonu, musíme stříhat tzv. jedním tahem, bez zbytečných prostřihů, aby se pak obrázek dal opět bez problémů složit. Nejdříve tedy opatrně nalepíme na připravenou látku. Nezapomeňte ani na malé detaily, které musíte ještě doplnit, aby byl obrázek celý.



 Obrázek vybarvíme pečlivě barvou na textil.
 Po zaschnutí barvy, odlepíme šablonu. Voilà


Obrázek přežehlíme a ušijeme polštářek. Já polštářky šiju velmi jednoduše, bez zapínání, jen přeložením zadních dílů. Nic vás tam pak ani netlačí a šití je raz dva hotové. Polštářky jsou 40x40cm.




a hotovo. Co říkáte, povedlo se ?





a ještě ten druhý polštářek s křížky.
Vyrobila jsem si jednoduché razítko z kousku moosgummi - což je pěnová měkká hmota, ze které motiv jednoduše vystříhnete. Poté motiv nalepíte ( použila jsem lepidlo v tyčince - obyčejné na papír a drží ) na nějaký kousek dřívka, aby vzniklo razítko. Barvou na textil jsem vždy natřela před každým tiskem plochu razítka. A můžete tisknout. Jednoduché.







Zbytek je stejný. Necháte barvu zaschnout, přežehlíte, ušijete polštářek a je to. Hezkou zábavu.

středa 18. června 2014

Ptačí slet od Ferm living

Dánský design s retro šarmem - to jsou výrobky od společnosti FERM LIVING.



Skandinávská lehkost a příroda z každého výrobku jen dýchá. Nejčastěji jsou výrobky černobílé s geometrickým dekorem nebo jen tak čistě přírodní, s vůní dřeva z dánských lesů, s přírodními motivy. Právě Ferm living je značka, kterou najdete ve všech správných NORDIC interiérech, ať už v kuchyních, obývacích pokojích, koupelnách či na terase, tyto výrobky si prostě zamilujete.


Tak např. utěrka s ptáčky ... tento něžný přírodní motiv prezentuje tuto značku stejně dobře jako moderní trojúhelníky. Ptáčci dokonce, jako symbol " připraveni ke vzletu " , se stali vizí studia, které vzniklo v roce 2005 a jeden ptáček zůstal dodnes součástí loga.



Využila jsem tento hezký motiv pro dnešní DIY tvoření a výsledek vám hned ukážu. Postupovala jsem podobně jako v příspěvku Číslování - jen jsem motiv před tiskem ozrcadlila a nalepila - a pak už jen vystřihla. Motiv s ptáčky jsem pak nalepila na sklenici s patentním zavíráním. Skladuji v ní cukr, aby mi ve špajzu nenavlhnul .  A dřevěnou naběračku mám od šikovných ručiček z chráněné dílny - Dřevovýroba Otradov - mrkněte k nim, mají skvělé ceny.






Pokud se vám podaří ptáčky vystřihnout tzv. jedním tahem - získáte šablonu k nalepení, kterou ještě můžete dál využít. Já jsem ji nalepila na pruh bavlněné látky a barvou na textilie vybarvila. Motiv ještě čeká na dotvoření , takže o tom v příštím příspěvku.




pondělí 16. června 2014

Doba měděná

Víte který materiál je nyní nejvíce IN ?
 Jak už název dnešního příspěvku napovídá je to měď. Měděné povrchy se nyní dostávají opět ke slovu a to nejen v módním tedy "fashion" průmyslu, ale také v architektuře a interiérovém designu.



Výrobci se můžou chlubit různými lampami, doplňky do bytu jako vázy, mísy, ale i měděné židle, hodinky, boty, brýle, šperky... zkrátka pokud máte něco měděného rychle to oprašte a vystavte na obdiv všem.

Co říká Wiki :
Měď (chemická značka Cu latinsky Cuprum) je ušlechtilý kovový prvek načervenalé barvy, používaný člověkem již od starověku. V období Římské říše se měď těžila hlavně na Kypru, proto dostala název сyprium (kov Kypru), později se zkrátil k сuprum. Vyznačuje se velmi dobrou tepelnou a elektrickou vodivostí, dobře se mechanicky zpracovává a je odolný proti atmosférické korozi. Je základní součástí řady velmi důležitých slitin a mimořádně důležitý pro elektrotechniku.

















A teď trošku měděného DIY tvoření. Pomocí štětce a akrylové hobby měděné barvy jsem upravila pár svých věcí.  
Matrioška byla prvním pokusem. No nevypadá báječně v tom měděném kabátku ? :)
Květináč - samozřejmě nejdříve nalepíte maskovací pásku a pak můžete natírat.
pak následoval džbán - ale ten už znáte.
Korále jsou papírové, kdysi dávno v minulém století jsme z nich měli mít doma závěs, nikdy k tomu nedošlo a tak jsem je po čase začala různě natírat a hlavně nosit. Konečně se dočkaly. Tyhle dostaly měděný nátěr a musím říct , že je nosím velmi ráda. Jsou navlečeny na kožené kulaté šňůrce.
Takto si můžete ozdobit a vylepšit řadu starých věcí - pusťte se do toho, ať máte doma něco měděného i vy.







pátek 13. června 2014

IKEA stolička v NORDIC stylu.

Pokud máte rádi NORDIC styl, jistě máte rádi i IKEA. No samozřejmě, vždyť je to všechno Skandinávie a zdejší životní styl je velmi podobný. Tu lehkost a jednoduchost mají tyto národy opravdu společné a design interiérů v tomto NORDIC či chcete-li SCANDINAVIAN stylu opravdu poznáte snadno.

Pro náš domov jsem tento styl vybrala i z toho důvodu, že máme téměř veškerý nábytek z IKEA, takže stylově se to k nám hodí a krásně to dotváří náš domov. Jejich filozofie - levně a moderně, se mi líbí i z toho důvodu, že vzhledem k ceně, kterou si může dovolit každý, je možné i často nábytek obměňovat i s omezeným rozpočtem.
Pro své klienty ale vybírám i od jiných dodavatelů, protože ne každému IKEA zcela vyhovuje, o tom ale až jindy.

Dnes mám pro vás jen malý DIY projekt třeba na sobotní odpoledne. Tuto stoličku z IKEA doma možná máte také, stojí myslím 300,- a tak není škoda ji trochu "zničit". Ne to samozřejmě nemám v plánu , ba naopak chci si ji trochu upravit v NORDIC stylu. Podívejte se jak :






HOTOVO.




a Michellka


Black&white geometrie

NORDIC styl u nás doma ... než začnete nakupovat nové NORDIC doplňky, nezapomeňte, že řadu svých současných věcí lze celkem snadno a s trochou kreativity předělat do tohoto stylu a ještě se u toho hezky pobavit. Dnes se velmi cení handmade a DIY ( do it yourself ) projektů najdete na internetu opravdu velké množství a budete mít k těmto věcem speciální vztah.
Také výrobci nejrůznějších hobby pomůcek, barev a materiálů se předhánějí, kdo příjde s lepším a kreativnějším výrobkem.

Už jsem vám zde několik svých DIY projektů představila a prozatím jsem nejvíce použila samolepící černou matnou tapetu, samolepící zrcadlovou tapetu, matný černý a bílý Balakryl a akrylovou měděnou barvu.
A hurá na věc...

Co má nevyhovující barvu - natřít na bílo či na černo, co můžete nějak kreativně ztvárnit, ztvárněte. NORDIC styl má rád jednoduchost a tak stačí vystříhat trojúhleníky či kříže, čtverce, kosočtverce, hvězdy, zkrátka jednoduchá geometrie. Uvidíte, že spolu to bude vypadat úžasně, šik a velmi nadčasově. Pokud jste dosud neměli žádný svůj vyhraněný styl, uvidíte, že černobílá jednoduchá geometrie věci krásně sjednotí a sladí.










čtvrtek 12. června 2014

Kubus by Lassen / by mixtum


 V dnešním příspěvku vám chci ukázat opět jednu designovou ikonu, tentokrát jde o svícen Kubus od dánského architekta Mogense Lassena, průkopníka dánského funkcionalismu.
Tento nadčasový úžasný kousek, je vyroben z kovového kubusu a pro svou jednoduchost je velmi oblíben.







Bohužel v Čechách jsem ho neviděla ani u jednoho prodejce a pokud bych ho moc moc chtěla, musím si připravit bezmála 3.500,- Kč. Hmmm ...

Nojo, já jsem ale holka šikovná, protřelá lepením modelů na vejšce ... ( modří už vědí ) a tak jsem si ho spíchla sama. Není kovový, ale dřevěný . Koupíte 2 dřevěné hranolky o tloušťce 8x8mm ( 1m á75,- Kč), misky na svíčky jsou malé plastové trubky ( asi á12,-Kč ), ty jsou duté - aby lépe držely, dala jsem do nich ještě dřevěná kolečka, která se prodávají na ucpávání suků ( pytlík za 55,- Kč).
Kostra je 16x16x16cm - je lepená lepidlem Chemopren, ( drží nad očekávání perfektně),pak pečlivě obroušeno a poté celé natřeno matným černým Balakrylem. No a zde je můj majstrštyk, jsem na něj opravdu hrdá  :